Teknikpedagog

Här är en tjänst för dig som gillar att ha mycket eget ansvar, varierande arbetsuppgifter och som inte är rädd att testa på nya saker. Du jobbar mestadels själv mot skolor och fritidsgårdar/klubbar i Östersunds kommun men även med fritidsaktiviteter för enskilda. Du planerar mesta delen av din arbetstid själv med stöd från VD Teknikland. Du tillhör ett arbetslag om 3-4 personer på Teknikland.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att som Teknikpedagog introducera och skapa intresse för teknik hos framförallt barn i grundskolan men även till en viss del hos vuxna.

Du ansvarar för den årligt återkommande tävlingen FIRST LEGO League Östersund.

Du är som verksamhetsledare för Tekniklands KomTek vår länk till KomTek Sverige, där du både bidrar med dina kunskaper/erfarenheter samt får stöd i ditt dagliga arbete hos oss.

Du är med och planerar/utför aktiviteter i museiverksamheten samt ingår under sommarsäsongens öppethållande med teknikaktiviteter för våra besökare.

 

B-körkort är ett krav.

 

Meriterande är om du har: pedagogisk bakgrund, baskunskap inom programmering och/eller annan teknisk bakgrund. Vi lägger hög vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Din arbetsplats är med placering på Teknikland vid Optands flygfält, mitt emellan Östersund och Brunflo. Härifrån utgår du i ditt dagliga arbete, här planerar du också dina aktiviteter.

 

Teknikland är i huvudsak ett militär- och flygmuseum men har en hel del annat att bjuda på. Bland annat så har vi Tekniklands ”KomTek Östersund”.  KomTek står för Kommunal entreprenörs- och Teknikskola och är en plantskola för framtidens tekniker, ingenjörer, forskare, uppfinnare m.m. KomTek har den kommunala musikskolan som förebild och erbjuder kurser och aktiviteter i tekniska områden som ett komplement till sport, musik och andra fritidsaktiviteter. Målgruppen är barn i grundskolan och vi riktar oss både mot skola och fritid.

 

Skicka din ansökan med ämnesraden ”Teknikpedagog” till info@teknikland.se  Urval sker löpande, tillträde från 19 Mars eller enligt överenskommelse.