Välkommen till Teknikland, en värld fylld av radioapparater, kanoner och militärhistoria.

Gör ett guidat museibesök och se utställningarna och kom bakom kulisserna i våra pågående utställningsbyggen. Vi har spännande och inspirerande aktiviteter och visningar som passar alla, från förskola till gymnasium.

KomTek är en plantskola för framtidens tekniker, ingenjörer och uppfinnare. KomTek riktas både mot skola och mot fritid. Grupper (såsom skolklasser) kan skräddarsy sina upplevelser eller temadagar. KomTek samarbetar med Östersunds kommun för att väcka ungdomars teknikintresse på ett lustfyllt sätt.

FIRST LEGO League (FLL) är en spännande kunskaps- och tekniktävling för barn och unga 10-16 år. Skapa ett lag, bygg och programmera en LEGO-robot, forska och marknadsför i FLL. Vinnande lag går vidare till skandinavisk final.

I GARNISONEN finns utställningen Gröna gubbar överallt. Där kan ni bland annat uppleva Karolinernas dödsmarsch och besöka vår spännande spionutställning och ute kan de mindre passa på att leka i vår jättestora sandlåda och köra elbil. Sommarens nya utställning, Lokala Agenter, innehåller många spännande historier från jämtländska spioner, motstångsmän och hemliga tyskvänliga agenter.

För barnen finns möjlighet att leka och spionera på varandra i, Agentens hotellrum. Vi bygger också upp en helt ny lekmiljö, Spiongömman, som är en dold koja i utställningen med en lägerplats och hemliga meddelanden.

Sen går vi vidare till GARAGET och tittar till radioutställningen, Med världen som i en ask, och bussutställningen, Älskade veteraner, sommarens nya utställningar, kanske prata med kompisarna i en gammal fälttelefon och provsitta gamla bussar från 20-tal till 60-tal.

I garaget finns massor att leka med för barnen. I vår nya lekmiljö från Jan Lööfs sagor, som vi fått från Junibacken i Stockholm, kan man kika ut över horisonten i morfars fyr, rida på trädraken eller krypa in i ellopsernas koja.